Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 PDF İndir
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 PDF Oku
PDF indir ve oku sitemizde detaylı bir şekilde Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 kitabının teknik bilgilerine, pdf okuma ve pdf indirme linklerine ulaşabilirsiniz. Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 kitabı Halit Ziya Uşaklıgil (Asıl Yazar) tarafından yazılmıştır. Kitap toplam 264 sayfa sayfa olup, Türkçe dilindedir. Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 kitabı İş Bankası Kültür Yayınları aracılığıyla 5 Kasım 2018 tarihinde basılmıştır. ISBN araması yapabileceğiniz platformlarda biraz sonra vereceğimiz ISBN-10 ve ISBN-13 numaralarını kullanarak kitabın orjinal satış sayfalarına ulaşabilirsiniz.
E book indirme, ücretsiz e kitap indirme gibi isteklerinize PDF Kitap Oku İndir olarak cevap vermeye çalışıyoruz. Epub kitap indirme siteleri arasında en hızlı büyüyen kitap arşivimizi sizlerle paylaşıyoruz. E kitapların pdf indirme linklerini bulmak her zaman kolay olmuyor. Geniş, resimli ve ISBN numaralarını içeren ücretsiz kitap indirme arşivimiz sayesinde kolaylıkla her kitabın ücretsiz linklerine ulaşabileceksiniz.
Yazımızın sonunda paylaştığımız inceleme videosu ile pdf indireceğiniz kitabı ya da epub indirecğinizi e kitabınızı rahatlıkla ön incelemeden geçirebilir, indirip indirmeyeceğinize karar verebilirsiniz. Sizin için onlarca video arasından indirmek istediğiniz e kitap ile en ilgili incelemeyi bulmaya çalışıyoruz. Videoyu beğendiğiniz takdirde video sahiplerin destekte bulunmak amacıyla onları takip edebilir, daha fazla e kitap yorumları, e kitap incelemelerine erişebilirsiniz.
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 ISBN numaraları şöyle:
- ISBN-10 numarası: 6052956275
- ISBN-13 numarası: 978-6052956274
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 Kısa Özeti
Halit Ziya, ustalık periyodunun ilk romanı düşünülen Mai ve Siyah’ta, devrin basın dünyasını matbaacısından gösterim yönetmenine, yazarından eleştirmenine örneksiz kişiliklerle betimlerken, öyküsünü sızılı bir sevdayla bezemeyi de dikkatsizlik etmemiştir. Romanın acıklı baş karakteri Ahmet Cemil’de, yazarın muhtelif memuriyetlerle yazarlık içinde gidip gelen ikili yaşantısı ve Edebiyat-ı Cedide camiasının bakış açısını bulmak mümkündür.Halit Ziya Uşaklıgil (1867-1945) Tanınmış Uşakizade Ailesinin üyesi olarak çocukluğu İstanbul’da, ilk gençliği İzmir’de geçti. Eski tarzda Arapça ve Farsça tahsil gördü. Aydın görüşlü babası Hacı Halil Efendi’nin elinden düşürmediği Hafız-ı Şirazi’nin Divan’ı ile Mevlana’nın Mesnevi’siyle yetişti. İstanbul’da yaşamış olduğu yıllarda, Gedikpaşa’da Güllü Agop’un oyunlarını seyretme fırsatı buldu. Özel Fransızca dersleri aldı. Yazı yaşamı Avusturyalı Katolik rahiplerin yönettiği Mechitariste’de okurken başladı. On beşinde ilk yazısı yayımlandı. İzmir’de tanınan, Fransız edebiyatçı Auguste de Jaba onu Mechitariste’ye hazırlarken bir de roman çevirtti. Okuldan ayrıldığında ilk işi ozan Tevfik Nevzat’la Nevruz isimli bir mecmua çıkarmak oldu (1884). Ardından Hizmet gazetesini yayımladı. İzmir Rüştiyesi’nde Fransızca öğretmenliği, Osmanlı Bankası’nda çevirmenlik yaptı. 1893’te İstanbul’daki Reji İdaresi’nde başkatipliğe ve II. Meşrutiyet’in ilanıyla reji komiserliğine getirildi. 1909’da İttihat ve Terakki’nin önerisiyle V. Mehmed’in mabeyn başkatipliğine atandı. Darülfünun’da Batı edebiyatı ve güzel duyu dersleri verdi. Siyasal görevlerle Fransa, Almanya ve Romanya’ya gitti. Bu yoğun emek verme yaşamının arasında yazarlığını da ilerletti. 1896’da Edebiyat-ı Cedide topluluğuna katılıp Servet-i Fünun’da kendisine büyük ün kazandıran romanlarını tefrika etmeye başladı. İlk büyük romanı Mai ve Siyah yayımlandığında büyük ses getirdi. Aşk-ı Memnu, Kırık Hayatlar ve pek fazlaca hikayesi peşi sıra geldi. 1901’de yazarlığı bıraktığını duyursa da II. Meşrutiyet’ten sonrasında yazmaya devam etti, sadece bu devre yazdıklarını 1923’e kadar ortaya çıkarmadı. İlk romancılarımız Namık Kemal ve Ahmet Mithat olarak anılsa da edebiyatımız Halit Ziya ile uygar romanın reel örneklerine kavuşur.
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 PDF İndir
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 pdf indirme ve epub indirme linkleri:
- Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 PDF indirmek için tıklayınız.
- Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 Epub indirmek için tıklayınız.
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 İnceleme Videosu
Mai ve Siyah (Günümüz Türkçesiyle): Türk Edebiyatı Klasikleri – 10 pdf indirmeden önce inceleme videosunu izleyerek fikir sahibi olabilirsiniz:
Daha fazla e kitap okumak, ücretsiz epup kitap indirmek, ücretsiz epub kitap indirmek, ücretsiz pdf kitabı indirmek için Edebiyat kitap PDF indirme kategorimize göz atabilirsiniz.